tiistai 2. marraskuuta 2010

JOULULOHI osa 2


Perinteisen keiteleen joululohen metsästys jatkui keiteleen sijasta lievestuoreenjärvellä. Kippariksi sain tällä kertaa Teron joka on kalastellut hyvällä menestyksellä lohia pitkin suomea. Punaliha on vienyt tyylikkään kipparin myös länsinaapurin kalavesille. Tällä kertaa lohia narrattiin lievestuoreella aamusta iltapäivän tunneille. Keli oli aurinkoinen ja tyyni. Vesi 5,5 astetta. Pikkulohia kävi kääntymässä venee vierellä neljä kappaletta mutta mitat täyttäviä ei saatu. Yksi mojova tärppi arvioitiin noin 4,8 kiloiseksi pilkkukyljeksi...aina ei voi onnistua. Kenenhän veneeseen sitä seuraavaksi änkeäisi itsensä jallittamaan joululohta...guru Holopaisen paattiinko ? Metsästys siis jatkuu !


Kapteeni Tero

3 kommenttia:

  1. Joululohi on tavallista ovelampi kala, joka ei kovin helposti jää koukkuun - edes huippukippareiden taitavilla ajolinjoilla, tahi mestarigastien taiten virittämillä pyytimillä!

    Graavattua 4,8 kg tärppiä on kovin hankala tarjota joulupöydässä, joten jatkamme pyyntiä!!!

    VastaaPoista
  2. myö tehtiinki kuule jarppa lipeäkalaa tärpistä..siinähän se lätäkön vieressä valmistuu ihan itekseen.. ja tuo n.4.8kg kala (tärppi)oli jo suolistettuna siis 4.8kg eli ihan tarkkaan ei pysty sanoo mitä se paino pyöreenä...

    VastaaPoista
  3. Suolistettu tärppi on tietysti kevyempi kuin suolistamaton. Kaikkein paras tärppi on tietysti hyppytärppi, sen voi vaikka paistaa kuutamon loisteessa ja maustaa hyvillä kalajutuilla!

    VastaaPoista